Dvižna streha smetarnika: DA ali NE?

smetarniki, rešitev za odpadke

Smetarnik StyleOUT® LINIS z dvižno streho

Smetarniki so estetske shrambe zabojnikov za odpadke, ki zabojnike skrijejo pred pogledi mimoidočih in zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Smetarniki StyleOUT® so izjemno prilagodljivi in jih lahko uredite po svojem okusu, naj si bo to z izbiro velikosti, barv, zasaditvijo ali pa z izbiro dodatne opreme. Med dodatno opremo spada tudi dvižna streha smetarnika. Kakšna je njena glavna funkcija in v katerem primeru vam priporočamo njen nakup?

Do zabojnikov v smetarnikih običajno dostopate preko drsnih vrat na sprednji strani smetarnika. Vrata odprete in zabojnik nagnete proti sebi. Preprosti sistem za nagibanje zabojnik zadrži pred padcem in tako lahko brez skrbi odprete zabojnik in se znebite svojih odpadkov. V tem primeru je vsak zabojnik skrit za svojimi vrati, zato je treba odpreti vsaka vrata posebej.

Dvižna streha smetarnika po drugi strani omogoča, da vse zabojnike odprete sočasno (izjema sta smetarnika StyleOUT® 4×120 in 4×240, ki imata dve dvižni strehi). Tako se lahko znebite več vrst odpadkov hkrati in privarčujete čas, potreben za odpiranje vsakega zabojnika posebej.

smetarniki, rešitev za odpadke, dvižna streha

Dvižna streha omogoča, da odprete več zabojnikov hkrati

Dvižno streho običajno priporočamo tistim, ki želijo smetarnik vkomponirati v ograjo okoli svojega doma. Na ta način imate enostaven dostop do zabojnikov s svojega dvorišča in hkrati enostaven dostop do zabojnikov s pločnika ali ceste, ko je čas za njihov odvoz.

Zakaj ni dvižna streha že v osnovi dodana smetarniku? Namen smetarnikov je, da zabojnike za odpadke skrijejo in jih čim bolj povežejo z okolico. V ta namen imajo smetarniki zasadljivo streho, ki doda vašemu dvorišču še čudovit mini vrtiček. Dvižne strehe pa po drugi strani ni mogoče zasaditi, saj bi ob dvigu strehe (pričakovano) vsa zasaditev in zastirka padli po tleh.

Dvižna streha je tako lahko funkcionalni dodatek k vašemu smetarniku, vendar je potrebno razmisliti, ali si želimo smetarnik zasaditi ali ne.

Za več informacij o smetarnikih in dvižni strehi se obrnite na naše strokovnjake na 059 100 150.

smetarniki, rešitev za odpadke, dvižna streha